Kopen van een crosstrainer

Je bent op zoek naar een crosstrainer? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten als je een crosstrainer gaat kopen. Om te beginnen is het goed dat je weet dat er twee soorten crosstrainers zijn. Je hebt namelijk de front driven en de rear driven. Als je een voor aangedreven crosstrainer kiest dan maakt deze een rechtere beweging. Dit komt de belasting op je gewrichten ten goede. Als je een rear aangedreven crosstrainer kiest, dan maakt deze meer een elliptische beweging. Bij deze laatste soort crosstrainer wordt er meer energie van je gevraagd en het is meer belastend voor je gewrichten. Er zijn ook een aantal slaglengtes en dat zorgt voor een verandering van de beweging.

Remsysteem crosstrainer

Als je een crosstrainer gaat kopen moet je goed letten op het remsysteem. Maar er is meer waar je op moet letten als je ervoor kiest om een crosstrainer te kopen. Let op de volgende punten:

  • Als je een crosstrainer gaat kopen, let er dan op of dat deze voorzien is van een kwaliteitskenmerk (ISO).
  • De elektromagnetische remsystemen zijn het meest duurzaam, let daar dus ook op bij de aankoop van je crosstrainer.
  • Als een crosstrainer voorzien is van een kwaliteitsmerk dan zit er een CE kenmerk op.
  • Let goed op de garantietermijn van een crosstrainer, dit zegt vaak genoeg over een merk.
  • Als je een crosstrainer thuis gaat gebruiken, dan dient deze minimaal 120 kg te kunnen dragen. Als je er een wil die 150 kg kan dragen dan heb je wel een betere crosstrainer, maar deze zijn vaak ook veel prijziger.
  • Let er goed op dat je crosstrainer stabiel staat, want hij mag niet wiebelen.
  • Als de crosstrainer een zware constructie heeft, dan zorgt dat ervoor dat hij stabieler is en dat heeft ook weer met de kwaliteit te maken.

Online crosstrainer kopen

Je zou online een crosstrainer kunnen kopen, let daarbij goed op de details en de omschrijving. Als je twijfelt stuur dan een e-mail of bel naar de leverancier, zodat je vragen worden beantwoord voordat je de crosstrainer gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *